Горещи новини

Асоциацията на морските капитани иска помощ за освобождаване на българите от „Galaxy Leader“

-12:53-Razloginfo.com

Oт Българската асоциация на морските капитани изпратиха писмо до премиера Николай Денков и до министъра на външните работи Мария Габриел. Те изразиха сериозно безпокойство за отвлечения кораб „Galaxy Leader“, в който има и българи.Според капитан Иван Цонев, председател на УС на Асоциацията на морските капитани причината за писмото е, че 10 дни няма никакви действия по въпроса. „Очакваме да има някакви стъпки за решаването му. Мария Габриел трябва да се срещне с представители на Йемен. Да се повдигне въпроса заедно с нашите европейски и натовски партньори. Този казус да бъде поставен на международно ниво и да се търси някакво решение. Трябва да се преговаря с правителството, което владее Йемен и ръководи бунтовниците. Защото Иран може да ги подкрепя политически и финансово, но мисля, че не с тях трябва да се водят преговори“, коментира той.

„Един от поводите да повдигнем въпроса е, че според нас политическите искания са неизпълними и би трябвало да започнат преговори, в резултат на което да се стигне до някакво компромисно решение, така че корабът и екипажът да бъдат освободени“, заяви Цонев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!