Горещи новини

Арестуваха служител на ДАНС за подкуп

-18:51-Razloginfo.com

Прокуратурата задържа и повдигна обвинения на служител на ДАНС за подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението. През септември 49-годишният мъж на два пъти е поискал и получил парични суми в размер на 2250 лева, за да не извърши служебните си задължения. Служителят на ДАНС с инициали Б.Х. е работил по направление „Земеделие“. Той проверявал постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ „Земеделие“ от земеделски производители в областта.Той провел няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил пари, за да не извършва проверки спрямо него и да отклонява вниманието от него. Обвиняемият е бил задържан на 11 ноември при съвместна акция на прокуратурата и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на ДАНС при получаването на втората парична сума.

По делото са извършени множество действия по разследването – обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен той е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 хиляди лева.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!