Горещи новини

Арестуваха сирийци и българи за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас

| 16:12

Двамата полицаи загинаха при жестока катастрофа около 5 часа тази сутрин на  ключовото кръгово кръстовище на бул. „Трапезица“ в Бургас. Колата на двамата служители на реда бе ударена от автобус с 48 нелегални мигранти. Те са се опитали да спрат рейса, идващ от посока Созопол. Преди това шофьорът му е отказал да спре на два полицейски поста. Автобусът е навлязъл с висока скорост в кръговото и тогава последвал ударът.Първо бе задържан единият от заподозрените сирийци. По-късно последва арест на втория мъж, който бе хванат близо до Първомай. Той също е бил с бежански статут и по непотвърдена информация е шофирал превозното средство.

Към този момент са задържани петима – трима сирийци и двама български граждани. Автобусът е на хасковска фирма, бракуван, а собственикът му, който го е дал на двамата сирийци, също е сред арестуваните.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви в Бургас, че отговорност за случилото се носи и „Гранична полиция“ и очаква оставката на Деян Моллов, бившият директор на „Гранична полиция“, който бе понижен преди дни с ресор „Охрана на границата“:  „Аз лично не мога да си обясня при такова насищане с личен състав по границата как се допускат такива големи групи мигранти да стигат във вътрешността на страната. Както виждате, тук са стигнали до сърцето на Бургас. Подобна ситуация аз лично няма да толерирам“.

Министър Демерджиев призна, че мигрантският натиск е увеличен в пъти и увери, че се предприемат действия по възпирането му, а министерството на отбраната обяви, че увеличава помощта за охрана на границата. От 27 август Сухопътните войски ще увеличат поетапно участието си с повече от 300 военнослужещи с необходимата техника.

Областният управител на Бургас Мария Нейкова обяви утрешния 26 август, за ден на траур в цялата област в памет на двамата полицейски служители.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!