Горещи новини

Арестуваха руска журналистка, призовала в ефир за спиране на войната в Украйна (ВИДЕО)

| 9:51

Журналистка от руския „Первый канал” призова за спиране на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия „Время”.Докато известната водеща Екатерина Андреева говори за санкциите, наложени на Русия, тя изненадващо влиза в кадър с издигнат транспарант: „Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната”.

Смелата служителка се казва Марина Овсянникова и работи като редактор в телевизията.

Малко след това родената през 1978 г. Овсянникова качи и видео в YouTube, в което заяви, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия – агресор.

„Отговорността за тази агресия е само на един човек – Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят”, казва Марина Овсянникова.

В момента журналистката се намира в полицейското управление на квартал Останкино.

„Може да бъде подведена под отговорност, включително по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушения („Публични действия, насочени към дискредитиране на използването на въоръжените сили на Руската федерация с цел защита на интересите на Руската федерация и нейните граждани, поддържайте международния мир и сигурност“)“, каза източник на ТАСС.


Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!