Горещи новини

Арестуваха момче за сексуално насилие над деца

| 11:13

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на непълнолетен, привлечен като обвиняем за сексуално посегателство спрямо малолетни деца.Спрямо непълнолетния са предявени пет обвинения по  чл. 157, ал.3 вр.ал.1 от НК и по чл.157, ал.4 от НК – за извършени в условия на продължавано престъпление действия на полово удовлетворение и полово сношение с малолетни лица на възраст между 5 и 9 години от същия пол, като деянията са осъществени чрез употреба на сила или заплашване.  Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода.

С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да извърши ново престъпление от такъв тип, особено по отношение на дете, с което живеят в общо домакинство и споделят обща стая, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – ВОС, за 9 юни от 10 часа.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!