Горещи новини

Арестуваха клиент, пазарувал с менте 20 лева

| 16:58

44-годишен мъж от град Смядово, Шуменско, се озова в ареста, след като пазарувал с фалшиви 20 лева в местни магазини. Полицаи влезли в дирите му след оплакване от търговец, че някой му е пробутал подправена банкнота с номинал от 20 лева. Веднага всички магазинери в градчето били предупредени да внимават. Клиентът с ментета не закъснял и малко преди 11 часа във вторник отишъл да си купи цигари и бира от магазин. Платил с неистинска банкнота от 20 лева.Полицейският екип го открил в дома му и го задържали за срок до 24 часа в Полицейското управление във Велики Преслав.
Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура.

44-годишният мъж от Смядово е в изпитателен срок на условна присъда за същото деяние. През октомври 2019 година прокарал в обръщение неистинска банкнота с номинал от 10 лева пак в търговски обект в родния си град. И сега, и тогава качеството на ментетета било доста ниско. Възможно е мъжът да е имал запаси от старата партида банкноти и да е решил да тества вниманието на продавачите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!