Горещи новини

Арестуваха българин в Рим с 680 кг кокаин

| 15:53

45-годишен български шофьор на тир беше арестуван в Монтеротондо, до Рим, заради транспортирането на 680 кг чист кокаин, съобщиха италианските медии. Дрогата била разделена на 600 пакета.Полицията започнала да следи сънародника ни, след като забелязала, че прави съмнителни маневри с камиона си, който имал словенски номер. Тирът бил натоварен с резервни авточасти и извършвал подозрителни маневри до индустриални постройки. В същото време близо до мястото слязъл от кола 35-годишен италианец, за когото по-късно станало ясно, че е със съдебни прецеденти. Отишъл до българина и му предал пакет с 56 000 евро в брой. Според властите това е сумата, която той получил в замяна на пренасянето по сигурен и анонимен начин на дрогата до Рим. Цената на кокаина на едро е 30 млн.евро, но на дребно можела да достигне пет пъти повече.

Българинът и италианецът се намират в столичния затвор „Ребибия”. Според първоначалните проверки на властите шофьорът не знаел какво точно транспортира в камиона, въпреки че си давал сметка, че трябва да е нещо важно, като се има предвид високата комисиона от 56 хил.евро. Заедно с италианеца той е обвиняем за международен наркотрафик. Двамата рискуват над 10 години затвор. Италианските власти изпратили запитване до словенските за маршрута, по който е минал камионът. Предполага се, че той е следвал т.нар.балкански път на дрогата. Товарът от автомобилни части в камиона служел само за камуфлаж. Фирмата, която трябвало да ги получи, се намира в Монтеротондо, където станали арестите. Властите се опитват да достигнат и до крайния получател на кокаина, който бил в състояние да инвестира милиони евро само в един удар с увереността, че спечели няколко пъти повече.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!