Горещи новини

Анулираха визата на Джокович, депортират сърбина от Австралия

| 9:20

Новак Джокович ще трябва да напусне Австралия, след като загуби обжалването пред Федералния съд на Австралия за анулираната му виза, съобщи току-що bTV.Малко преди 9 часа българско време (18 часа местно) съдия Джеймс Олсоп обяви, че „е взето единодушно решение и Новак Джокович няма валидна виза за Австралия“.

Така сърбинът ще трябва да бъде депортиран от страната и няма да може да играе на Australian Open.

До заседанието във федералния съд се стигна, след като в петък министърът на миграцията Алекс Хоук взе решение да анулира визата на тенисиста, а решението беше обжалвано от екипа на Джокович.

Казусът на световния №1 беше гледан от трима съдии, каквото беше желанието на неговите адвокати. Магистратите, които изслушаха страните бяха Джеймс Олсоп, Антъни Бесанко и Дейвид О’Калахан.

Адвокатите на сърбина пледираха, че решенията на министъра на миграцията са лишени от логика и се базират единствено на „негативни настроение срещу тези, които не искат да се ваксинират“.

В решението си министър Хоук изтъкна, че Джокович може да доведе от вълна на „антивакс настроения в страната и да бъде заплаха за здравето на хората, независимо, че може да има малък риск самият той да зарази някого“.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!