Горещи новини

Антимафиоти спряха дейността на незаконен сайт за учебници

| 20:20

ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни произведения и учебници.Операцията е проведена в координация с Европол и под ръководството на Софийска районна прокуратура. Полицейските действия са реализирани вчера. В рамките на операцията е предотвратено незаконното използване на литературни произведения и учебници за различни специалности във висши учебни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права, посредством интернет сайта https://www.7print.bg/.

Установен е собственикът на сайта, разпространявал множество копия на учебници и книги, които се предлагали за продажба на по-ниски цени, както чрез сайта, така и чрез няколко копирни центъра на територията на София. Според данните до момента, предлаганите литературни произведения, като обекти на авторското право и сродните му права, са над 13 000.

Разпространение е извършвано без необходимото по закон съгласие на авторите и правоносителите. В хода на работата е изяснено още, че ползвайки сайта, потребителите му са заразявали компютърните си системи със зловреден софтуер. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

С оглед констатираните множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост, достъпът до сайта е преустановен.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!