Горещи новини

Ансамбъл „Пирин“, ФГ „Веселина“ и 120 самодейци от Благоевград ще бъдат част от програмата на XVI издание на “Пирин пее” на Предел

| 13:12

120 самодейци от община Благоевград ще участват в XVI издание на “Пирин пее”, което ще се проведе на 30 и 31 юли /събота и неделя/ в местността Предел. Участие взимат изпълнители от цялата област, а Благоевград ще бъде представен от читалищните дейци от селата Изгрев, Покровник, Падеш, Рилци, Бело поле, Селище, Логодаж, както и от емблемата на Пиринския край Ансамбъл „Пирин“ и ФГ „Веселина“ към ЦЛТРДБ.И в двата съборни дни концертите започват в 10.00 часа. В неделя от 11.00 часа ще бъде извършен тържествен ритуал по полагане на венци пред паметника на Илинденско-Преображенското въстание в прохода Предел.

В заключителния концерт на 31 юли на голямата сцена ще излязат емблематичните изпълнители от Ансамбъл „Пирин“ и възпитаниците на ФГ „Веселина“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Концертът започва в 12.30 часа.

В “Пирин пее” 2022 ще се изявят над 1500 участници. Тази година събитието преминава под патронажа на президента на Р България Румен Радев. Концертите ще се осъществят на 3 сцени плюс една голяма сцена, Участие в събитието взимат всички общини от област Благоевград.

За двата дни на фолклорния събор “Пирин пее” в събота и неделя движението на леки и лекотоварни автомобили ще бъде спряно в 7:00 часа на 30 юли по път II-19 в района на провеждане на събора в местността Предел. Преминаването ще се осъществява по обходен маршрут.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!