Горещи новини

Ансамбълът ни триумфира с безапелационно злато в София. Боряна Калейн спечели призовете кралица на Световната купа и любимка на феновете

-20:49-Razloginfo.com

Българският ансамбъл спечели безапелационно златото в многобоя от Световната купа по художествена гимнастика в София. Грациите на Весела Димитрова – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, получиха оценка от 40,200 точки за смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки.

Ансамбълът ни вчера поставиха рекорд с изпълнението си с пет топки. За него грациите ни бяха оценени с 44,150 точки. Това е най-високата оценка, присъждана някога в света на художествената гимнастика. Така със сбор от 84,350 точки българките не оставиха никакви съмнения за превъзходството си и заслужено ликуват със златото в зала „Арена Армеец“.Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от „Спартак“ от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

На второ място е ансамбълът на Азербайджан със сбор от 70,950, а трети е Япония (70,650 точки).

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84,350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

По-рано днес Боряна Калейн заслужи сребро в индивидуалния многобой, а Катрин Тасева се нареди на пета позиция. Така на финалите на отделните уреди в неделя ще видим солидно българско присъствие.

Калейн ще се бори за медалите във финалите и на четирите уреда, а Тасева в тези на топка и бухалки. Ансамбълът ни ще гони нови два златни медали във финалите на пет топки и три обръча с два чифта бухалки.

Финалите в „Арена Армеец“ в неделя започват в 12:30 часа.

Боряна Калейн спечели две награди, след като стана кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София и любимка на феновете. Втора и трета в подреждането за кралица на Световната купа са Стефани Кирякова от ансамбъла на България и Катрин Тасева. За най-грациозната чуждестранна гимнастичка беше избрана Милена Балдасари от Италия, пише sportal.bg.

Официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти, освен кралица на Световната купа, избраха за първи път и най-грациозната чуждестранна гимнастичка.

Макар че състезанието преминава без публика, почитателите на художествената гимнастика определиха и „любимка на публиката“. Победителката в конкурса кралицата на Sofia World Cup и нейните подгласнички, носителката на приза „най-грациозна чуждестранна гимнастичка“ и грацията определена за „любимка на публиката“получиха специални награди – уникални бижута изработени Zlatarna Celje. Словенският бранд е един от най-големите европейски производители на бижута.

По традиция кралицата на Световната купа ще получи и красива короната, изработена от сребро и инкрустирана с бели и лилави цирконий. Тиарата е направена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер, а процесът за създаването й отнема 1 месец. Короната е преходна и се връчва всяка година на победителката в журналистическото допитване.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!