Горещи новини

Англия разхлабва мерките: Отпадат маските на обществени места, без зелен сертификат за посещение на заведения

-15:27-Razloginfo.com

От днес в Англия отпада задължителното носене на маски на обществени места. Премахва се и нуждата от представяне на зелен сертификат за посещение на заведения и спортни събития.Премахването на ограниченията се приемат с известни резерви. Броят на заразените не намалява значително. Хората предпочитат да спазват мерките. Голяма част от магазините призоваха клиентите си да продължат да носят маски. Същото сториха и от транспорта.

От 11 февруари властите в Обединеното Кралство планират да отпаднат всички тестове за ваксинираните, които идват във Великобритания. Неваксинираните няма да се подлагат на задължителна десетдневна карантина, но ще трябва да показват отрицателен тест за влизане в страната.

На Острова отчитат спад на броя на заразените, с изключение на възрастовата група до 11 години. Това се обяснява с факта, че децата ходят на училище присъствено. При тях маските отпаднаха още миналата седмица.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!