Горещи новини

Ангел Кунчев: Възможно е от понеделник да се върнат маските в болниците и социалните заведения

| 13:19

Очаква се днес Министерският съвет да приеме новия национален план, в който са разписани възможните мерки. Те може да заработят още от понеделник. Това каза на брифинг главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.Ако така върви темпът на нарастване на заболеваемост от COVID-19, още другата седмица може да се разшири кръгът на местата, на които трябва да се носят маски.

При 5-6 области, които са влезли в първия етап, мерките, които се очаква да бъдат предложени, са съвсем „елементарни и леки“ – носене на маски задължително само на определени места – лечебни заведения, социални домове, места, на които се събират повече хора, където има болни хора, дошли да търсят помощ или диагностика.

„Ако се приеме планът, съм в състояние до края на седмицата да направя предложение, то да се направи като заповед на министъра на здравеопазването и да го изпратим до всички институции. На този етап маските в градския транспорт и магазините са препоръчителни за най-засегнатите области“, заяви Кунчев.

10 области в страната вече са с над 100 заразени на 100 000 души. В жълто вече са оцветени и Пловдив, и Разград.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!