Горещи новини

Америка даде още милиони за украинците у нас

| 13:17

Съединените щати обявиха допълнителна хуманитарна помощ в подкрепа на украинците в България на стойност 6.8 милиона долара. Финансирането е предназначено да осигури продукти от първа необходимост, подслон, здравни грижи и друга жизненоважна подкрепа за принудените да напуснат домовете си заради руската агресия, съобщиха от щатското посолство у нас.Сумата е част от общо 368 милиона долара, отпуснати миналата седмица за допълнителна хуманитарна подкрепа на засегнатите от руската война в Украйна. От февруари насам Съединените щати са предоставили хуманитарна подкрепа на стойност над 1.28 млрд. долара за справяне с кризата.

„Към днешния ден повече от 11 милиона души, почти една четвърт от населението на Украйна, бяха принудени да напуснат домовете си заради неоправданата война, която води Русия. В същото време общо 15.7 милиона души се нуждаят от подкрепа,“ заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!