Горещи новини

Американец скочи от седмия етаж на блок в Добрич и уби 73-годишен пешеходец

| 11:07

Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство с две жертви – американски и български гражданин.Разследването е започнало около 18 часа снощи – 12 юли, когато американски гражданин на 34 години, гостуващ в България, скача от седмия етаж на жилищен блок, разположен в района на бул. „Русия“.

В този момент отдолу преминава 73-годишен мъж, върху когото чужденецът пада.

Дошлите на място медицински екипи установяват, че двамата мъже са живи. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.

Според първоначално събраните данни, младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. Предстои да се изяснят детайлите около този факт. Назначени са също съдебно – медицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и причините за смъртта на двамата мъже.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На брифинг, пред представителите на средствата за масово осведомяване, прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство на младия американец.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!