Горещи новини

Алкохолните напитки вече ще имат специален етикет

| 11:32

Алкохолните напитки у нас вече ще са с етикет, показващ колко калории съдържат. Инициативата е на производители на вино и вносители на спиртни напитки.Още през 2019 г. европейските производители на алкохол решиха калорийната стойност на напитката да бъде посочена на бутилката. Това вече ще прави и България.

Диетолози приветстват решението. Призовават да внимаваме с количествата алкохол, особено ако се опитваме да отслабнем или ограничаваме калориите.

Например – в чаша бира или вино има около 150 калории. Едно голямо уиски обаче ще ни донесе около 250. Не трябва да подценяваме и алкохолните коктейли, които често са подсладени.

Макар че информацията ще е полезна за потребителя, той не винаги търси такава. Смяната на етикетите ще става постепенно. Тъй като това не е законодателна промяна, тя ще важи само за производителите, които доброволно участват в инициативата.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!