Горещи новини

Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа

| 11:07

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира за втори път в кариерата си за финалите на Световната купа в Куршавел (Франция). Българинът имаше малшанса да не завърши първия манш на нощния слалом във Флахау (Австрия), след като вървеше много добре на втората контрола.



В крайна сметка въпреки това отпадане той е 24-и в класирането на слалом с 97 т. С толкова са и Люк Уинтерс (САЩ) и Фабио Гщрайн (Ав). Именно тримата са последните, които влизат във финалите с голям късмет.

Слаломът в Куршавел е на 20 март. Вторият ни по сила алпиец Камен Златков също бе с добро темпо до втората контрола на първия манш, но и сбърка и не завърши. С 12-те точки, които спечели през сезона, Камен завършва на 50-о място в слалома за Световната купа.

Победата във Флахау спечели Атле Лий Макграт (Норвегия). В класирането за малката купа в слалома води Хенрик Кристоферсен (Нор) с 371 т. Втори е Лукас Бротен (Нор) с 323, а трети с 307 е Линус Щрасер (Гер).

„Класиране за финалите. Трябва да призная, че беше на косъм, след днешния не толкова сполучлив слалом във Флахау, но работата, която свършихме през сезона, се отплаща добре“, коментира Алберт след състезанието във Флахау.

За първи път той кара на финалите на Световната купа през 2019 г. в Солдеу (Андора).

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!