Горещи новини

Активират Национален електронен регистър на бомбоубежищата в България

| 14:20

Следващата седмица предстои да бъде активиран национален електронен регистър на бомбоубежищата и скривалищата на територията на страната.Това съобщи началникът на  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  главен комисар Николай Николов, при стартирането на стратегически трансграничен проект, свързан със засилване защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи.

На този етап няма място за паника сред нас, предвид военните действия, които се водят на няколкостотин километра от страната. Задействани са всички механизми за защита на населението, в ход е въвеждането и на нова електронна предупредителна система, свързана с местонахожденията на скривалища и бомбоубежища във всяко едно населено място, подчерта главен комисар Николов.

В момента се разработва ново мобилно приложение за сигнализиране за различни видове опасности, като пътнотранспортни произшествия или наводнения. Средствата, предвидени за нововъведението са около 6 млн. лв.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!