Горещи новини

Ако все още не сте го изпили тази сутрин, това тайната на перфектното кафе

-10:55-Razloginfo.com

Приготвянето на перфектната чаша кафе е мечтата на всеки фен на напитката. Не бързайте да се отчайвате от поредния си неуспешен опит. Има някои тънкости, които трябва да знаете, преди да продължите.



Според експерти най-вкусната чаша кафе започва с пресни кафени зърна. Искате да изберете цели зърна, които са били печени през последните няколко седмици, така че проверете датата на печене, отпечатана на опаковката. Няма дата? Може би вашите зърна не са толкова висококачествени, колкото е необходимо, за да постигнете качеството на кафето, което търсите.

Но има нещо повече от приготвянето на течна магия от избора на качествени зърна. Вярвате или не, но учените също са търсили отговора как да си направят перфектната чаша кафе. Учени от САЩ, Обединеното кралство, Австралия и Швейцария обясняват, че приготвянето на най-доброто еспресо е свързано с използването на по-малки зърна, смлени по-едро. Статията на изследователите е публикувана в изданието Matter.

За перфектната напитка авторите препоръчват само една супена лъжица едро смляни зърна за една доза еспресо. Това е изненадващо, тъй като представлява около половината от количеството, което ви приготвят в близкото кафене. Имайте това предвид, когато смилате зърната си у дома, което не трябва да правите, преди да планирате да се насладите на напитката си. Най-доброто смилане за страхотно кафе Важен е и начинът, по който смилате зърната. Експертите са съгласни, че мелачката на принципа на триенето е за предпочитане. Тя дава еднакъв размер на смлените частици, което е най-важното нещо, когато става въпрос за приготвяне на кафе, отбелязва Джоана Ларо, генерален мениджър на Blue Bottle Chelsea Market в Манхатън пред NY Magazine.

Ако наистина искате да станете експерт, купете термометър и пригответе кафето си с филтрирана вода, която е между 90 и 96 градуса по целзий. И накрая, изборът на метод за приготвяне на кафе е силно индивидуален. Някои хора предпочитат удобството на автоматична кафемашина, докато други се кълнат, че френската преса е единственият вид, който си струва. Много баристи може да кажат, че най-добрият начин да направите запомняща се и безпогрешно вкусна чаша кафе е да използвате метода за преливане, който включва изливане на гореща вода през смляното кафе във филтър, поставен или в гарафа, или в чаша.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да подобрите значително сутрешната си чаша кафе. Може би дори ще стане перфектна!

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!