Горещи новини

Ад по Черноморието! Ураганен вятър във Варна, Поморие е без ток, десетина яхти са завлечени в морето, отнесен покрив на блок в Бургас

| 18:45

Силни пориви на ураганен вятър, на места са достигнали до 100 км/ч- 2,8 м. в секунда, по данни на ХМО Варна, което се потвърждава от хидрометеорологичните показатели от станцията на покрива на Общината, съобщава ФАКТИ.В областния център има подаден сигнал за десетина яхти в Поморие, които силният вятър е завлякъл в морето. Съобщили са и за паднал зад борда. Уведомена е Морска администрация. Има сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка.

В бургаския квартал „Славейков“ картината е ужасна, алармират читатели пред ФАКТИ. Има отнесен покрив на блок, паднала изолация. На много места в града има паднали дървета, съборени табели, допълват от bTV. Кола е заседнала, след като два далекопровода са паднали на пътя край с. Лъка посока Бургас. Голяма тапа от коли се е образувала и на влизане в Бургас.

Вятърът, който повали дървета в Бургас и отнесе части от покриви, е бил със скорост около 100 км/час, показват данните на НИМХ.

В Поморие е най-тежко положението. Наводнени улици, без ток , основните пътни артерии са блокирани, кметът на Поморие е свикал кризисния щаб.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!