Горещи новини

Ад по пътищата, бум на катастрофите. Хаинбоаз затворен

-20:02-Razloginfo.com

Катастрофа затвори за движение на автомобили Прохода на републиката. Произшествието е станало около 17,30 ч. в района на Лагерите между два леки автомобила, които след удара са се възпламенили, съобщи ОДМВР- Велико Търново. По първоначална информация са пострадали жена и около 8-годишно дете от единия автомобил. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Екипи на полицията пренасочват леките автомобили през Прохода Шипка, товарните изчакват на място.От 0:00 часа до 15:30 часа днес на територията на страната са възникнали общо 49 пътни инцидента, от които 15 са тежки, съобщиха от  МВР.

Интензивен е трафикът по пътищата в последния почивен ден. Екипи на „Пътна полиция“ контролират и подпомагат движението. В София традиционно най-натоварени са входните пътни артерии – булевардите „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, „Цар Борис III“, както и Околовръстният път и Северната скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“.

Поради подмяна на ограждения в средната разделителна ивица движението по магистрала „Тракия“ в участъка от 120-и до 135-и километър в двете посоки се осъществява поетапно в една лента, ограничено е движението по изпреварващата лента, като движението се осъществява по активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. По същата автомагистрала движението в участъка от 346-и до 349-и километър в посока София се осъществява с повишено внимание по активната и изпреварващата лента, поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Ограничена е аварийната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по магистрала „Хемус“ в посока София от 35-и до 33-ти километър е ограничено само в изпреварващата лента за моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при 33-ти и 34-ти километър като се осъществява по двете активни ленти. Поради изграждането на пътна връзка за крайпътен обект при 422-ри километър движението по магистрала „Хемус“ в участъка от 422-ри до 423-ти километър в посока София се осъществява с повишено внимание. Скоростта е ограничена до 70 км/ч и участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

На граничните контролно-пропускателни пунктове „Капитан Андреево“, „Дунав мост 1“, „Дунав мост 2“ и „Калотина“ няма натоварване и опашки от МПС. На буферния паркинг на ГКПП „Капитан Андреево“ има около 300 свободни места. Не се наблюдава натоварване на трафика.

Към момента на всички входни артерии към София от магистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ се наблюдава интензивен трафик на вход към София с тенденция към засилване, без образуване на тапи и задръствания. Засега трафикът по магистрала „Струма“ в посока София в участъка от Симитли до Благоевград е интензивен, образувала се е към 6-километрова колона от автомобили, като от страна на МВР са предприети необходимите мерки за безпроблемно придвижване. Към 16:00 часа няма въведени ограничения във връзка с възникнали пътнотранспортни произшествия (ПТП).

От МВР апелират към водачите да намалят скоростта, да поставят предпазните колани, да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, да спазват ограниченията, въведени посредством знаци при въведена временна организация на движение, както и разпорежданията на контролните органи, да предприемат пътуване единствено след като са се уверили в техническата изправност на управляваното от тях превозно средство.

Временно движението при км 37 на път II-81 София – Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Движението се регулира от „Пътна полиция“, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“.​

Тежка катастрофа на международния път Е-79. Тя е станала край Ребърково. Пътят изцяло е затворен за движение. Колата, която е причинила катастрофата е избягала от местопроизшествието.

Тя е изпреварвала колона в посока София в резултат, идващият от столицата автомобил не е имало какво да направи и е забил спирачка, поднесъл е от мокрия път и влиза между мантинелата и тир.

Петима души са били в колата. Шофьорът не е пострадал, но четиримата му спътници са настанени в болница. Има и такива в тежко състояние.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!