Горещи новини

Агенция по заетостта: 4300 свободни работни места на трудови борси в София, Слънчев бряг и Каварна

| 20:18

Близо 4300 свободни работни места бяха обявени днес на три трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта в София, Каварна и Поморие.Събитието в София бе официално открито от заместник-министъра на труда и социалната политика Жулиета Върлякова и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов. Те подчертаха ефективността на този вид срещи и пожелаха бързи резултати както на бизнеса, така и на търсещите работа.

3800 бяха свободните работни места, представени на общата трудова борса в София. 12 работодатели от различни икономически сектори се включиха в срещата и предложиха на място над 720 активни позиции за своя бизнес. Повече от 3000 пък бяха свободните работни места на други работодатели, които щандът на Агенцията по заетостта оферира на търсещите работа.

Свободните позиции бяха изключително разнообразни – за хора с различна квалификация и образование. Участниците в срещата можеха да избират сред работа в сферата на професионалното почистване, търговията, аутсорсинг услугите, хотелиерството и ресторантьорството, производството, печатарските услуги, грижата за деца и др.

Повече от 600 търсещи работа се отзоваха на поканата на Агенцията по заетостта в София и се включиха в директната среща с работодателите. Имаше интерес и от страна на украински граждани. Близо 100 от тях дойдоха на място, за да представят своята квалификация и да обсъдят с представителит
е на бизнеса възможностите за започване на работа.

465 бяха свободните работни места, които работодателите обявиха днес на още една трудова борса, организирана от поморийското бюро по труда в к.к. Слънчев бряг – този път специализирана в сферата на туризма. В срещата участваха 14 фирми от бранша, които обявиха свободни позиции за:

администратор, камериер, пиколо, работник в кухня, мияч, хигиенист, барман, сервитьор и др. Борсата беше посетена от над 400 търсещи работа, от които близо 300 – украински граждани, настанени в близките населени места. Част от тях директно кандидатстваха при работодателите по обявените свободни работни места.

Трудовата борса, организирана днес в Каварна, посрещна близо 100 търсещи работа лица – безработни, заети, неактивни, ученици и в това число украински граждани. Срещата беше специализирана в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството и даде възможност на 9 работодатели да потърсят подходящи кадри за предстоящия летен сезон. Те обявиха 64 свободни работни места за: готвач, пицар, работник в кухня, мияч, камериер, хигиенист, сервитьор, администратор и др.
Специално обособените щандове на Агенцията по заетостта на трудовите борси консултираха участниците в срещите за услугите, предоставяни от бюрата по труда, даваха информация за сайта на Агенцията, представяха обявените свободни работни места в цялата страна, както и EURES мрежата за професионалната мобилност в Европа.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!