Горещи новини

Агенция „Митници“ с първи думи след скандала с Наоми Кембъл

-13:26-Razloginfo.com

Няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл заради случката на Летище София. Багажът й е бил проверен на случаен принцип. Това съобщиха официално от Агенция „Митници“ по повод информацията, че Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на български служители на аеропорта на 19 май.



„Във връзка с множеството получени запитвания, по повод информация за проверка на г-жа Наоми Кембъл, при пристигането й на Летище София, Ви информираме, че е бил проверен багажът на г-жа Кембъл  и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. Няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител“, гласи официалното съобщение на Агенция „Митници“.

Според публикации в британски медии Наоми Кембъл останала истински огорчена след посещение в София. Тя твърди, че е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. На 19 май Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била „много разстроена“ от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа. „Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София“, разказа пред „DailyMail“ приятел на модела.

„От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно“, заявиха още представителите на столичната аерогара.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!