Горещи новини

Агенция „Митници“ отчита бум на наркотиците, задържани у нас

| 11:40

От Агенция „Митници” отчитат бум на задържаната марихуана от миналата година насам. Статистиката сочи, че откритите контрабандни наркотици от всички видове се увеличават в пъти. На какво се дължи това и какви методи използват наркотрафикантите, за да скрият дрогата – разказва Димитър Иванов пред Нова телевизия.Пътят на дрогата обикновено върви от изток на запад, когато става въпрос за твърди наркотици. Леките обаче тръгват от България на юг.

„Като обичаен повтарящ се модел можем да отбележим, че пътува марихуана от България към Турция, а високорисковото вещество хероин пътува от Турция към Западна Европа като ние сме транзитна страна”, каза Георги Господинов – началник митнически пункт „Капитан Андреево”.

Причината за това е, че докато хероинът например се произвежда в Близкия изток, канабис се отглежда в България или някоя от страните в Западните Балкани, обясняват експертите. Бумът на износа на марихуана се обяснява с по-високата й цена в Турция.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!