Горещи новини

Автошколи настояват за въвеждане на е-система за обучение, готвят протести

| 16:55

Автошколи у нас настояват за увеличаване на часовете по кормуване, изсветляване на сектора и въвеждане на електронна система, която да замени сегашните хартиени дневници. Ако искането им не бъде удовлетворено, подготвят протести.Според председателя на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев много некоректни автоинструктори злоупотребяват с хартиените дневници за обучение, защото те могат да се попълват и подправят безконтролно.

“В един момент, когато сте завършили курса, без да знаете колко сте кормували, къде сте кормували и колко сте научени, този ваш картон се къса, хвърля се в кошчето и се прави нов. Това е масова практика и държавата го знае. С внедряването на електронната система тя ще отчете изминалите километри по време на часа, мястото, където сте шофирали и упражнението, което сте отработили. Ще отчете максималната и средната скорост, която сте развили по време на часа, както и времето, което сте кормували”, каза Красимир Георгиев пред БНТ.

По думите му у нас има голям сив сектор, който остро се противопоставя на това предложение, защото работещите в него знаят, че ако се въведе системата, ще трябва да си сменят работата.

От Асоциацията за квалификация на автомобилистите настояват и часовете за кормуване да се увеличат от 31 на 42. Според Красимир Георгиев това предложение вече е получило зелена светлина от Министерството на образованието, а сега се очаква да бъде съгласувано и с Министерството на транспорта. Това би оскъпило шофьорския курс като все още не е ясно с колко.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!