Горещи новини

Автомобилната индустрия е сред най-малко замърсяващите

| 13:23

Автомобилната индустрия е една от най-малко замърсяващите околната среда. Това се твърди в годишния отчет на Istat (националния статистически институт на Италия), който показва доста интересни резултати. Изследването е за периода 2010-2019 година, като в него се посочва, че производството на автомобили е сред най-малко замърсяващите.В случая Istat оценява оценява въздействието върху околната среда на различните сектори чрез индекс, наречен SEI (Supply-chain Environmental Impact). Той разглежда цялата верига на доставки или, казано по друг начин, цялата производствена верига, а не само използването на готовите продукти.

Оказва се, че най-вредните сектори за планетата са корабоплаването, металургията, неметалните минерали и селското стопанство, докато сред тези със средно висока честота на замърсяването са откриваме авиацията, дърводобива, както и храни/напитки/тютюн.

Автомобилното производство се нарежда едва след това, като е в компания с машиностроителната индустрия и с текстил/облекло/кожа. Всички те попадат сред производствените сектори „с ограничено въздействие върху околната среда“. От Istat посочва, че „заслугата“ за този резултат е на общия технологичен прогрес и по-голямото използване на възобновяеми енергийни източници. Отбеляза се още, че в последните години автомобилните заводи правят сериозна стъпка напред, докато останалите звена от индустрията изостават.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!