Горещи новини

Автомобилите втора ръка продължават да поскъпват! Докога?

-16:38-Razloginfo.com

Цената на новите коли ще се увеличи , защото автомобилните производители ще се опитат да минимизират щетите, получени по време на пандемията. Това са планирани данни на експерти от австрийския авто клуб AMTC, само че това е добре прочуто от информацията на специализираната преса през последните месеци. По-интересно за нас българите е какво се случва с употребяваните коли в Европа.Статистиката посочва , че стойностите на употребяваните коли от масовия сегмент от класове B и C през септември и октомври нарастват с от 4 до 14% по отношение на аналогичния срок на предходната година. През май 2021 година средната стойност на употребявана кола в масовия сегмент е била 5 200 евро. До края на лятото тази средна стойност се увеличава с 1,2%, само че през есента стойностите на употребяваните коли започнаха да порастват лавинообразно.

Стигна се до такава степен , че през октомври средната стойност на всеобщ използван автомобил е по-висока с 14,4%. Анализаторите в бранша макар че са на схващане , че спад скоро няма да има, само че увеличението на стойностите не може да е безпределно . В последна сметка, пазарът се диктува, както от предложение , по този начин и от покупателната дарба на популацията . А както знаем, у нас тя е ниска, тъй че може да се прогнозира, че поскъпването на употребяваните автомобили няма да продължи дълго, а към средата на следващата година още веднъж се очаква нормализиране на стойностите , които въпреки всичко ще останат по-високи.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!