Горещи новини

Автоинструктори готвят нов протест

-15:30-Razloginfo.com

Автоинструктори от цялата страна се готвят за нов протест. Причината – част от бранша е против проекта на наредба с промени в обучението на водачите. На този фон по данни на НАП учебни центрове са укрили данъци в размер на близо 900 000 лева.

Основите предложения в новата наредба са учебните автомобили да са собственост на школите, а всички преподаватели да са на трудов договор. От транспортното министерство днес опитаха да влязат в диалог с автоинструкторите, за да обсъдят заедно готвените промени. От брашна отказаха разговор.

„Отдавна няма диалог. Така наречената проектонаредба да бъде свалена, да се предизвика нов форум, да участва активно бранша и да бъде изготвена нова наредба”, поиска Стефан Малковски, председател на Националния автоинструкторски съюз.Ако това не се случи, част от бранша дава заявка за повторен протест.

„Протестът ще бъде вдруги ден, 22 октомври, ако не се разберем с министъра. Имаме покана, ако не се разберем, правим протест. Ако ли не, на всеки 10 дни правим протест”, закани се Малковски.

От транспортното министерство нямат намерение да отменят предложенията си, предава нова тв.

Източник: marica.bg

 

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!