Горещи новини

Автобусните билети поскъпват с до 50%

| 14:13

Зловещите цени на горивата повлякоха крак. И повлякоха домино от поскъпване.Автобусните превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите. Скокът ще е с около 50 процента и ще важи както за някои градски линии, така и за пътувания между селата. Причината – малко пътници, COVID-кризата и скокът в цената на горивата.

В Благоевград, например, билетът за градски транспорт от днес ще е лев и 20 стотинки,  а не – 80 стотинки, както досега.

„Ние сме направили невъзможното да запазим тази цена, знаете колко пъти разговаряхме с правителството, така че ние в момента нямаме много голяма алтернатива освен да се позовем на закона. Той позволява при подобни форсмажорни обстоятелства да завишим  цените на билетите – но това е разрешено до 50%. Дори с 50% да увеличим цените на билетите, ние не можем да компенсираме разликата в горивата, която е над 200% в момента. Наистина няма с какво да заредим тези горива”, обясни Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, предаде Нова тв.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!