Горещи новини

Австрия прие задължителната ваксинация за всички над 18 години

-17:42-Razloginfo.com

Австрийското правителство реши, че задължителната ваксина срещу коронавирус, която започва през февруари, ще обхване жителите на страната над 18-годишна възраст. Това съобщи канцлерът Карл Нехамер, представяйки съответния законопроект.„Задължителната ваксинация започва в началото на февруари“, каза той на пресконференция във Виена, цитиран от медиите. Канцлерът добави, че кампанията ще важи за лица „само над 18 години“.

По-рано правителството обяви, че ваксинацията срещу COVID ще стане задължителна за всички жители на републиката от 14-годишна възраст.

Междувременно в цяла Италия се проведоха протести срещу Covid мерките на правителството, които включват „зелен“ и „супер зелен“ пропуск, изискващ ваксина или преболедуване, задължително ваксиниране за някои трудови категории и за над 50-годишните.

В Милано специален гост бе френският учен и носител на Нобелова награда за откриването на вируса на СПИН – вирусологът Люк Монтание.

На площада пред демонстрантите той заяви:

„Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните“, беше категоричен Люк Монтание.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!