Горещи новини

Австрия въвежда по-строги мерки при влизане в страната заради „Омикрон“

-10:02-Razloginfo.com

Австрийското министерство на здравеопазването съобщи, че от понеделник, 20 декември, се въвеждат по-строги мерки за влизане в Австрия с цел ограничаване на разпространението на варианта „Омикрон“ на коронавируса. Според новата наредба в страната се допускат единствено ваксинирани и оздравели лица, останалите са длъжни да спазват 10-дневна карантина.Изключение правят децата, бременните и хората, освободени от ваксина по медицински причини. Самоизолацията може да бъде избегната чрез актуален PCR тест или доказателство за направена ваксина. Децата на училищна възраст трябва да представят доказателство за направен тест.

Децата под 12 години не подлежат на тези правила, но са длъжни да се изолират под карантина както и придружаващите ги възрастни. Преди да влязат в страната трябва да се регистрират на страницата Pre-Travel-Clearance на сайта https://www.oesterreich.gv.at/.

Австрийските граждани, гражданите на ЕС и на ЕИП, както и лицата живеещи в Австрия трябва да представят при влизане в страната доказателство, че са ваксинирани или са преболедували COVID-19. За хората без такъв документ се предвижда 10-дневна карантина, която може да бъде прекратена при представяне на отрицателен тест. И в този случай е необходима регистрация преди влизане в Австрия. В допълнение към по-строгите правила за влизане в страната към държавите с висока опасност от зараза се добавят Ангола, Замбия и Малави. Преустановяват се директните полети от тези страни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!